5 höjdpunkter på Popaganda

Publicerad: 30 augusti 2013 av redaktionen

Festivalsommaren har snart kommit till sitt slut för den här gången men innan vi låter den gångna sommaren enbart bli minnen och konturer av filtrerade Instagram-bilder står Popaganda som värd för sommarens sista tillställning. Att festivalen dessutom trotsar festivaldöden med lapp på luckan och ungefär 12 000 sålda biljetter bådar för ett riktigt kalas. Vi listar ögonblicken du inte får missa.

Chlöe Howl

Vi har följt Chlöe Howls karriär med stort intresse sedan hon som sjuttonåring släppte sitt briljanta debutspår No Strings i december förra året – och redan då var signad till majorbolaget Columbia Records. Sedan dess har hon följt No Strings med en rad minst lika imponerande spår; Rumour, I Wish I Could Tell You och How Proud samt hunnit remixas av Brolin, Unicorn Kid och YACHT. För bara någon vecka sedan släppte hon No Strings som sin officiella debutsingel och på Popaganda gör hon sin Sverigedebut. Utan tvekan den mest spännande bokningen på årets festival och det är säkerligen bara en tidsfråga innan Chlöe Howl är namnet på allas läppar.

MS MR

New York-duon MS MR bildades 2011 och förra året kom två hyllade singlar i Hurricane och Fantasy samt debut-EP:n Candy Bar Creep Show. Tidigare i år släpptes debutskivan Secondhand Rapture på Columbia Records/Sony och MS MR har under det senaste året gått rakt uppåt med sin smakfulla och dansanta electropop som bland annat hunnit bli remixad av CHVRCHES. På Popaganda gör de sin första Sverigespelning och är en av festivalens mest inspirerade bokningar.

The xx

Den här brittiska trion har med två album i ryggen blivit soundtracket för vår generation med sin enkla men ack så effektfulla framtoning. Mystiken, känslorna och det stilistiska blir inte ens bättre i drömmar. Och trots bandets ökande popularitet fortsätter de utmana både sig själva och sina lyssnare. Live är det här något alldeles extra. The xx i mörkret på Popaganda kan mycket väl bli en klassiker, om inte annat, sommarens sista romans.

Hot Chip

De karibiska trummorna fick Eriksdalsbadet att koka för ett par år sedan. När södra Londons största nördar återvänder gör de det med albumet In Our Heads i ryggen. Och bara det att briljanta singeln Flutes ska få egga igång oss i mörkret är upphetsande i sig. Men framförallt kommer det dansas till odödliga hits som  Over and Over och Ready For The Floor.

Makthaverskan

Den här konstellationen är precis vad Göteborg behöver, ett band för de unga, men också för de som älskar ångestladdade och kärleksfulla gitarrer. Makthaverskan har i det tomrum som Broder Daniel lämnat efter sig återigen tagit upp kampen om att skapa pop fylld med vemod. Med nya albumet Makthaverskan II visar de varför de är ett av Sveriges just nu viktigaste band, så om jag vore er skulle jag inte missa Maja Millner och hennes bandkamrater.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 201 [name] => Popaganda [slug] => popaganda [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 202 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 174 [filter] => raw ) )