Live

Air France är en karibisk dröm

Publicerad: 4 december 2011 av Magnus Olsson

Air France, Strand

Betyg: 8 / 10

Med Sincerly Yours-akter köper man grisen i säcken. De varvar bländade stunder med katastrofala försök. Åtskilliga gånger var vi sett hur den fänglsande musiken som pulserar  bakom den mystiska etiketten faller i spillror när projektorerna rullar igång. Stundtals är oddsen högre att upplevelsen som Sveriges ensammaste liv i Sveriges största stad kan vara mer tillfredsställande. Göteborgsduon Air France är inget undantag. Ikväll är de dock i sitt bästa slag, likt en tropisk sfär ger de sken av ett fantastiskt skimmer.

Inledningsvis är det mer betong än publik,  projektorduken framhäver de perfekta hashtagsen i tumblr-världen och lockar samtidigt fram publiken i neonskenet. Deras attityd är udda, men samtidigt charmerande. När bjöd en dj sina fans på chips och öl senast? Världen är onekligen surrealistisk, och den världsbild som duon målar upp känns som den värld Lana Del Rey framhäver i videon till Video Games.

Jesus går på vattnet, vi går på molnen. Samtidigt slår vågarna mot stranden och sköljer av Chad Valleys sommarbris Now That I’m Real (How Does It Feel?). Så fortsätter det, i ett evigt svävande. Kanske är man de enda som lyckas sampla hiphop och chillwave och få det att låta naturligt? Hiphop-refernserna är bättre representerande än den Yankees-kepa som pryder en av medlemmarna. Samma person lyckas klappa i otakt till sina egna takter. Men vem fan bryr sig? Det var längesen som någon dj lyckades spela så bra musik på så kort tid. Under en timme får vi allt ifrån tropiska vindar, TTA och Kanye Wests dänga All Of The Lights. Allt samplat och signerat Air France. En av årets stora låtar It feels good to be around you är som en karibisk dröm. Om det är en låt som får gå på repeat ikväll så är det den.