”Annika Norlin inte alla svar till hands.”

Publicerad: 20 maj 2011 av Magnus Olsson

Säkert!, Gröna Lund
Betyg: 6/10
Senaste skivan heter Facit, men kvällen till ära har Annika Norlin inte alla svar till hands. Hennes svenskspråkiga projekt som går under namnet Säkert!, är precis vad namnet antyder – säkert. Utan direkta toppar eller bottennapp får vi följa med på en musikalisk resa i vemodet och kärlekens tecken på norrländskt vis. Den norrländska prägeln är lite utav hennes signum och bjuder dessutom in publiken på ett charmigt vis.
Den hyllade textförfattaren har ett fantastisk register, och det borde kunna göras bättre än såhär. Annika Norlin kämpar i motströms när hon tar emot ett gigantiskt publikhav. Nya materialet varvas fint med de lite äldre låtarna. Dansa, fastän är troligtvis första tecknet på publikeufori, och det är först här showen lyfter sig några nummer, för att sedan falla tillbaka en aning. Av någon anledning sträcker sig inte den där glöden från början till slut, men det är i stunder när döden är i fokus som Säkert! känns som bäst. När andra blundar, öppnar Annika Norlin upp en värld, även om den inte alltid är så jävla fin. Allt som är ditt lyser starkast, men publiken vaknar till liv på riktigt först när den stora hitten Vi kommer dö samtidigt tar vid. Då är det nästan försent.
Det som kunde bli norrländsk popmagi och en lektion i vemod och kärlek, blir istället säker pop, varken mer eller mindre.
Foto: Magnus Olsson

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 247 [name] => Säkert! [slug] => sakert [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 248 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 41 [filter] => raw ) )