Nyhet

Artister och Greta Thunberg gör skolstrejk i Kungsträdgården

Publicerad: 15 maj 2019 av Magnus Olsson

Stor global skolstrejk.

Greta Thunberg har blivit klimatetpolitikens nya talesperson. 16-åringen som skolstrejkat för klimatet har blivit en av vår tids mest inflytelserika personer och nu den 24 maj är det återigen dags för en ny stor kraftsamling i Stockholm. Denna gång flyttas auktionen från Mynttorget till Kungsträdgården och man har dessutom skalat upp det hela. Medverkar under denna skolstrejk gör även en rad artister som kommer bidra med liveframträdanden. Bland dessa märks norska storstjärnan Astrid S och svenska artister som Molly Sandén, Jireel, Lamix, Danny Saucedo och Annika Norlin.

Dagen inleds kl 11:30 med samling för en gemensam marsch från Humlegården till Kungsträdgården. Motsvarande aktioner kommer äga rum på cirka tusen platser runt om i världen.

– Vi står inför en existentiell kris, den största krisen mänskligheten någonsin stått inför. Men den har ignorerats i decennier och fortsätter att ignoreras och vi unga accepterar inte det längre. Därför strejkar vi. Vi kämpar för vår framtid och vi kommer inte att ge upp, säger Greta Thunberg.

Den globala skolstrejken äger rum två dagar före EU-valet i Sverige. Miljö och klimat toppar de svenska väljarnas agenda enligt en mätning från DN/Ipsos som publicerades förra veckan.