Festival

Artister skapar musik tillsammans med festivalbesökare på Way Out West

Publicerad: 18 juli 2019 av redaktionen

En del av Equalizer Project.

Spotifys initiativ för att lyfta fram fler kvinnliga och icke-binära inom musikindustrin – både i form av artister, låtskrivare och producenter – gör i år ett stort samarbete med Way Out West. Som ett led i detta kommer det i år finnas en studio på plats där ett gäng utvalda och imponerande artister kommer skapa musik inom ramarna för detta tillsammans med festivalbesökarna.

På området kommer en pop-up-studio finnas på plats och bland de producenter, artister och låtskrivare som kommer jobba i studion hittar vi namn som Icona Pop, Vera Hotsauce, Pure Shores (Marlene och Ji Nilsson), lennixx och Nadia Tehran bland flera.

– Det känns så fett att jag ihop med massa andra talangfulla tjejer ska skapa musikmagi tillsammans. Och så coolt att folk får se hur en sån process faktiskt går till! Jag hoppas och tror verkligen att initiativ som detta kan inspirera andra unga kvinnliga producenter att ta plats och att vi fortsätter uppmuntra alla grymma kvinnliga skapare som finns där ute, säger producenten Vera Hotsauce, som kommer vara i pop up-studion under fredagen, via ett pressmeddelande.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 155 [name] => Way Out West [slug] => way-out-west [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 156 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 547 [filter] => raw ) )