Intervju

Arvika svarar på frågor

Publicerad: 1 maj 2011 av Magnus Olsson

Festivalsommaren 2011 är spännande ur många perspektiv, ett av de mest spännande ögonblicken just nu är Arvika och Hultsfred. Två gamla rävar som numera går samma helg. Till skillnad från föregående år, gör man om, och denna gång ska det bli rätt. Arvika återgår till sina rötter och blir återigen Sveriges billigaste festival. Vi fick ett snack med den nya festivalschefen Viktoria Lindén i fredags.

Hultsfred släppte The Prodigy och 2 many Dj’s, två band som ni gärna hade sett i skogen, hur skall ni kontra?

-Nog för att 2manyDJs är vore trevligt, men The Prodigy är väl lite gammalt mög? Men det finns gott om andra akter som passar i skogen och vi fokuserar inte på att boka kontringar, utan bra band. Vi och Hultsfred är ju som bekant redan varandras motsatser. Arvikafestivalen är den alternativa och elektroniska festivalen i skogen, med ett lågt biljettpris, byggd på ideella krafter.
När får vi ett nytt släpp från Arvika, och vad vi kan vi förvänta oss?

-Snart snart! Vi är börjar bli klara med bokningen av programmet i sin helhet och har några akter till på lager. Sett till manifestfördelningen på 30% synth, 30% dans, 20% pop och 20% indie så går det nog att gissa vilka kategorier vi ska fylla på innan vi är klara. 

The Knife släpper ny skiva nästa år, hur ser chanserna ut för oss att få ett smakprov på årets Arvika?

-Det är väl ingen hemlighet att vi gärna skulle se The Knife på Arvika redan i år, men det är helt upp till dem när och var de vill ha sina gigs. När de bestämmer sig för att turnera igen kanske de gör något av vår stående inbjudan. Vi håller tummarna än så länge.
Ni sålde nyligen slut på er andra kategori av biljetter. Grattis. Hur går det?

-Ja, sjukt kul att biljettförsäljningen tickar på i så bra tempo! Som festivalchef är jag på gott humör, vi är där vi vill vara just nu. Arvikafestivalen 2011 kommer utan tvekan att bli en succé.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 19 [name] => Arvikafestivalen [slug] => arvikafestivalen [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 20 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 14 [filter] => raw ) )