Festival

>Arvika update

Publicerad: 28 november 2009 av Magnus Olsson

>Ytterligare info har kommit mig till handa som stärker beviset om att något händer den 3/12. Musikbranschen visar sig vara full av rykten, vilket band det rör sig om har inte angetts, enbart att det är stort och tillhör Arvikafestivalen. Mer spännande än så blir det inte. När det gäller Arvika och stora band så klingar det för mig enbart två band, Daft Punk och Rammstein. Eftersom det är dem som är de nya drömbokningarna. En av dem lär vi se i skogen.

För övrigt har ju Arvikafestivalen säkrat sin ekonomi genom sitt projekt Arvika & framtiden, där de får 1,5 miljoner av kommunen ( varav 750 000 i tjänster av kommunen) samt 1,5 miljoner av Region Värmland, eftersom det är ett evenemang som sätter Värmland och Arvika på kartan. Betydelsen av festivalen är stor för Värmland som varumärke. Dessutom har Westra Wermlands sparbank gått in och betalat delar av skulden från 2009, enligt Arvika Nyheter.
Ryktet om Pearl Jam florerar vilt på internet förresten, det ryktades om mitten av juni. Möjligen WTAI? Sedan har Sweden Rock släppt ytterliggare lite band, däribland Sabaton.