Festival

Band Of The Day: College

Publicerad: 15 december 2011 av Magnus Olsson

Filmen Drive hajpades långt innan premiären, var det inte för storyn, så var det för affischen eller soundtracket. Och hajpen spinner vidare även efter premiären. Och det är milt uttryckt, ett fantastiskt soundtrack rakt igenom hela filmen. Och det var så vi möttes, jag och College. Jag vet egentligen inte särskilt mycket om dem mer än att det låter förbannat bra. 80-tals landskap får nytt liv, som om man blåser liv i en gammal klassiker. Men faktum är att mästerverket A Real Hero släpptes 2010 på en EP med samma namn tillsammans med Electric Youth.

En sommarbris har sällan känts så närgången i vinterkylan. Det känns som en ultimat billåt en varm sommardag. Överlag är EP:n både fängslande och fascinerande. Varje låt är som ett mysterium, och den enda likheten är den genomgående känslan av 80-tal. I The Mirage Makers möter Depeche Mode en annan pionjär i Einzturzende Neubauten, och sista spåret Susan Waiting funkar på alla dansgolv världen över.

Den tidigare EP:n Teenage Color går även den i samma spår, möjligtvis en aning mer 00-tal. Missa inte Anoraaks remix av Teenage Color.