Festival

Band Of The Day: Knife Party

Publicerad: 13 december 2011 av Magnus Olsson

Nej det är inte den kniven, men vi har fler knivar än av märket Dreijer i våra kökslådor. Vid första ögonblicket kopplade jag också Knife Party till The Knife, av någon anledning. Men vid första lyssningen förstår man direkt att det inte är syskonen Dreijer som är höga som hus. Kontrasterna är avsevärda, även om båda knivarna kretsar inom den elektroniska sfären.

Med remixer på Swedish House Mafia och Porter Robinson vid sidan av eget producerat alster slår sig Knife Party fram som en av de allra största sensationerna inom dansmusiken. Mitt i all dubstephysteri ploppar nya band upp framför ögonen. På kort tid har man gjort sig ett namn inom den växande genren, och utmanar snart Skrillex om den stora titeln, och tillsammans med Nero är man några av de mest hajpade artisterna inom dansmusiken just nu.

I likhet med Skrillex är det pyskadeliska beats likt vrål som vräker ur högtalarna, och fullkomligen välter dansgolven. Det är brutalt, tungt och har tagit dubstepen till nya höjder. Och Knife Party är heta på marknaden ska ni veta, vi skulle bli föga förvånade om de inte dyker upp på någon svensk festivalscen.

http://www.youtube.com/watch?v=2JKHNKMFaw8