Festival

Band Of The Day: Wolf Gang

Publicerad: 14 december 2011 av Magnus Olsson

Det råder varginflation i musikvärlden; Wolfmother, Wolf Parade, Wolf People, Wolves Like Us, Three Blind Wolves, Odd Future Wolf Gang Kill Them All, Wolf Gang, ja som ni ser, listan kan göras betydligt längre. Det här är enbart ett axplock. Under 2011 har Wolf Gang blivit ett slagord likt swag, som folk slänger sig med, men det är inte att förväxla med den brittiska soloartisten Wolf Gang. Den norska sajten SMUG gick i denna fälla när de skulle intervjua vad de trodde var en del av det kontroversiella hiphop-kollektivet. Istället visade sig Wolf Gang vara något helt annat än en modern motsvarighet till Wu-Tang Clan.

Från de brittiska öarna härstammar soloartisten Wolf Gang, som tillsammans med ett fyrmanna band har skapat debutalbumet Suego Faults i år. Som en motreaktion mot britpopen, men samtidigt med insmugna referenser från desamma. Att göra det enkelt för sig vore att dra paralleller och påstå att Wolf Gang är en brittisk motsvarighet av Crystal Fighters. Och visst, Lions In Cages, hade mycket väl kunnat varit signerat Crystal Fighters. En lekfylld fasad, fylld av eufori som bryter sig loss, river murar och skapar nya vägar. Det är löjligt medryckande, och en smittsam refräng som mer eller mindre får alla på fall. Men faktum är att man är så mycket mer, bakom den där singeln tonar man ned på lekfullheten och bygger upp ljudbilder i likhet med The Naked And Famous utan stissiga synthar. Men det är inga punchslag likt Young Blood, om vi bortser från Lions In Cages. Men det finns potential för låtar som Back To Back och Something Unusual.

Vi postar även den video som vi visade på vår facebook-sida om här om dagen, och på tre dagar har ni fixat ihop makalösa 900 visningar.