Intervju

Blood Red Shoes: ”Vi bjuder hem Natasha Khan på grillparty.”

Publicerad: 14 juni 2012 av Magnus Olsson

Att Hultsfred har en förkärlek för musik från de brittiska öarna är det inget snack om. Över trettio av festivalens bokade akter härstammar från den engelsktalande ö-gruppen.  En timmes tågresa från Londons hektiska liv hittar vi lugnet i Brighton, en stad som på festivalens affisch representeras av tre namn: Blood Red Shoes, Bat For Lashes och The Kooks.

Det är en sliten Steven från Blood Red Shoes vi ringer upp. Inte sliten av de påfrestningar som artistlivet innebär. Snarare hemkommen från ett träningspass som förberedelser inför de spelningar som står runt hörnet. Men han tillägger att han viger sitt liv åt musiken och är totalt ointresserad av sport. Englands närvaro i EM-fotbollen verkar dessutom ha passerat obemärkt förbi. Men det är inte sport vi ska prata om, det är återkomsten. Till Sverige och Hultsfred.

-Vi har inte gjort så många spelningar i Sverige och Skandinavien, så jag vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss. Men vi har ju lirat Hultsfred en gång i tiden.

Vad minns du från er tidigare Hultsfredspelning?

-Jag har för mig att det låg mitt ute i skogen och att vi kunde fiska backstage. Det ligger vid vattnet va? Jag minns också att det blev en del strul vid flygplatsen då jag hade glömt mitt pass på festivalen.

Om det blir någon fisketur denna gång får tiden utvisa. Men Hulingen strand är onekligen inbjudande i solskenet. Vågorna slår in mot kanten och bryter av våra spegelbilder. Jag ställer mig dock tveksam till möjligheterna att fiska, även från området för de odödliga, men inbjudande, det är det.

Vad kan vi förvänta oss denna gången?

-Vi kommer göra en rockshow, spela snabbt och hårt, förhoppningsvis inför en stor och galen publik.

Under vårt samtal berättar Steven att de sitter på nya låtar som troligtvis kan mynna ut i något nytt. Han verkar helnöjd när han delar med sig om att det nya osläppta materialet är det hårdaste de gjort.

Är de några band du kommer spana in?

-Definitivt The Bronx. De lirar samma dag som oss om jag inte missminner mig. Fantastisk punkrock från Los Angeles. Vi har verkligen fastnat för punkrocken, och har sett dem ett antal gånger redan.

När jag ställde samma fråga till Justice, närmre bestämt Gaspard, nämnde han bland annat The Bronx. Steven berättar att de träffat franska elektroniska duon på några festivaler och snackat en hel del musik. Även grabbarna i Justice är insöade på en del punkrock, så de finns trots de olika sounden en hel del likheter banden emellan.

På årets festival hittar man två andra namn från Brighton; The Kooks och Bat For Lashes, vad har ni för relation till dem?

-Givetvis känner vi till bandet The Kooks, men inte personerna bakom.  Natasha Khan är helgrym, henne känner vi vid sidan av musiken. Vi brukar bjuda hem henne på grillparty.