Festival

Bråvalla lägger ned

Publicerad: 20 juni 2018 av Magnus Olsson

Blir ingen fortsättning.

Efter förra årets festival stod det klart att Bråvalla skulle ta en paus till följd av de sexuella trakasserier som förföljt festivalen och många andra. Det har länge varit oklart huruvida festivalen skulle återuppstå, även om det fanns en ambition att så skulle bli fallet. Sedan Lollapalooza stegade in på den svenska scenen, exakt den helg som Bråvalla huserat, såg det kanske än mindre troligt ut än tidigare vilket vi poängterade i en tidigare krönika. Nu kommer också beskedet att festivalen tackar för sig.

På Facebook skriver festivalen att det inte blir något mer Bråvalla framöver, att de under fem års tid gästats av över 250 000 besökare och totalt 349 artister. Det återstår dock att se om FKP Scorpio kommer göra nya krafttag med ny profil och kanske i en ny stad, där är nog inte den sista potatisen satt. För Bråvallas del är det dock över efter fem år som gett oss artister som Kanye West, Lana Del Rey och Frank Ocean.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 948 [name] => Bråvalla [slug] => bravalla [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 949 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 229 [filter] => raw ) )