Festival

Bråvalla satsar på comeback

Publicerad: 24 november 2017 av Rikard Berg

Återupprepar att pausen ska bli kortvarig.

I somras kunde Bråvalla för sjätte året i rad titulera sig som Sveriges allra största musikfestival. Men så kom plötsligt nyheten som skakade om festival-Sverige: nästa sommar tar arrangemanget en paus. Det var de omskrivna sexualbrotten under de senaste årens festivaler som fått tyska bolaget FKP Scorpio att sätta ned foten, och VD:n Folkert Koopman sa i ett uttalande:

I have had it. Violence kills the festival experience and the love for music, and – first and foremost: people are getting hurt. One is one too much!

Sedan dess har det varit tyst från Bråvalla, men i dag bröts den tystnaden. I sin första Facebook-status på över fyra månader skriver de bland annat att de just nu befinner sig i ”festivallabbet” och utvecklar hur Bråvalla ska bli i framtiden. De skriver också att ambitionen, precis som tidigare, är att komma tillbaka 2019.

Läs hela meddelandet nedan.

Kära festivalvänner, den här tiden på året brukar vi släppa våra första artister och det känns konstigt att inte ha en festival att se fram emot nästa sommar. Eftersom vi tar en paus 2018 befinner vi oss just nu i festivallabbet, där vi vänder och vrider på exakt allt för att se vad och hur Bråvalla ska bli i framtiden: Vad vi är stolta över och vad vi vill ändra på.

Vår ambition är så klart att komma tillbaka och vi vet att ni också hoppas på en festival 2019.

Återigen ett stort tack för ert stöd och er kärlek. Tills vi vet mer så blickar vi tillbaka på en fantastisk festival <3

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 948 [name] => Bråvalla [slug] => bravalla [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 949 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 229 [filter] => raw ) )