Nyhet

Broder Daniel blir film

Publicerad: 11 oktober 2018 av redaktionen

Se trailern här.

Det har rapporterats tidigare, för några år sedan, om att det börjat filmats en dokumentär kring Broder Daniel, Henrik Berggren och den subkultur som följde bandet och inte minst Henrik. Sedan blev det lite tyst på den fronten och Henrik Berggren återvände till rampljuset med ny musik, den där efterlängtade soloplattan.

Bakom den nya filmatiseringen tycks två amerikanska filmskapare i Amelia Trask och Sasha Hecht ligga, som blivit så fascinerande av bandets historia och historierna kring dem att de bestämt sig för att sjösatte detta projekt på egen hand. Nu behöver de dock hjälp med finansieringen varför de också sträckt ut en hand till möjliga fans genom en kickstarter-kampanj.

I den kommande filmen pratar de både med Henrik Berggren själv, men också med nyckelpersoner i hans närhet. I trailern tycks vi skönja att indieklubben Panda 2.0 medverkar på ett hörn. Det verkar inte finnas något releasedatum ännu – mer information om hela projektet och finansieringen hittar du här.

Se trailern här.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1740 [name] => Broder Daniel [slug] => broder-daniel [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1741 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 16 [filter] => raw ) )