Nyhet

Chromatics släpper ny singel och åker på turné

Publicerad: 19 februari 2019 av Jonathan Bonn

Dear Tommy kan vara på gång.

Indie-syntrockarna Chromatics har i dag delat med sig av en ny singel, en av många från deras omtalade och kraftigt försenade album Dear Tommy. Redan har smått obegripliga fyra år passerat sedan de utannonserade albumet för första gången, och under den tiden har bandledaren Johnny Jewel upprepade gånger dragit tillbaka skivan och raderat alla spår av dess existens från nätet.

Förra året släppte bandet både en rad nya singlar och en EP, och Jewel meddelade att skivan skulle släppas under hösten. Så blev inte fallet, men nu verkar bandet ha någonting på gång igen. Den nya singeln Time Rider släpptes i dag, och i samband med det meddelas det även att Chromatics åker på en USA-turné i sommar. Det blir deras första livespelningar sedan 2014.

Förhoppningsvis är det ett tecken på Chromatics definitiva återkomst, men om det är något de här fyra åren lärt oss är det att inte ta bandets ord för givet. Vi håller i alla fall tummarna att vi får höra Dear Tommy någon gång inom en inte allt för lång framtid. Peppar, peppar, ta i trä.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 872 [name] => Chromatics [slug] => chromatics [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 873 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 6 [filter] => raw ) )