”Danger förvandlade söder till en enda stor svartklubb”

Publicerad: 4 september 2010 av Magnus Olsson

Danger, Strand

Betyg: 7 / 10

Paris förorter i Stockholmsnatten. Allt kunde hända, farorna lurade överallt, men farligast var det på Strand. Arvikafavoriten, Danger, förvandlade Söder till en enda stor svartklubb. Det är såhär klubbhösten 2010 inleds, vart fan ska det här sluta ?

Från början till slut svettas publiken till vad många nu anser vara Frankrikes nya storhet inom den elektroniska genren. De skiftande beatsen i 14h54 tillsammans med den animerande projektorduken får publiken att gå lös. Allt är perfekt, men ändå inte. Jag trodde publikhavet skulle vara några nummer större, men det verkar inte som att alla electrokids hittat tillbaka till Stockholm efter sommarens senaste dans på Emmaboda. Det är synd, för många är det som missar en kanonspelning med Danger.

Precis när jag trodde det var slut på baguetter, röda läppar och Chanel, får vi det när vi behöver det som mest. 11h30 rätt i fejjan. Som en jävla smash, den krossar allt. Publiken älskar det. Danger blir drogen på allas läppar, och vi vill bara ha mer. En dos till.

Text och foto: Magnus Olsson