Nyhet

Därför la Kent ned

Publicerad: 28 december 2016 av Magnus Olsson

Pratar ut om avskedet.

I den andra delen av SVT-dokumentären Vi är inte längre där pratar bandet om varför de väljer att lägga ned. Givetvis finns en rad förklaringar, men stor tonvikt tycks ligga i det att Jocke Berg inte mår bra av att vara artist. Baksidorna av kändislivet är för stora.

– Jag hatar att vara igenkänd. Det ger mig ångest. Det blir inte enklare när man blir äldre och får barn, det blir svårt att beskydda sin familj. Först ville jag inte ens sjunga, jag blev motvilligt placerad vid mikrofonen för att jag hade skrivit en låt och är bra på att göra klart saker, säger han i SVT:s program.

Och någonstans började bägaren att rinna över.

– Ett av skälen är att jag inte mår bra av att vara artist. Vid ett tillfälle tog Expressen bilder på mig och min son på gatan, när jag fick se de bilderna som de smällt upp på en helsida. Hade jag sett fotografen när det hände hade jag blivit åtalad för något. Så gör man inte. Det var en tipping point för allt. Jag vill bara vara ifred, säger Jocke Berg i programmet.

Bilderna som Jocke Berg pratar om, var dock i själva verket tagna av Aftonbladet och deras klick-bilaga, men det spelar mindre roll i sammanhanget.

Bandet fattade beslutet för mer än två och ett halvt år sedan och betonar att det är flera anledningar till att de lägger ned, under sista spelningen nämnde de exempelvis att när något försvinner kommer något nytt. Givetvis kan man spekulera i om det finns olika visioner och idéer, Martin Roos som varit både medlem och manager, tror att beslutet fattats gemensamt men att de säkert kan tycka olika om beslutet i fråga.

Av dokumentären framgick också att gitarristen Harri Mäntys avhopp inte kom helt frivilligt – han sparkades med anledning av sitt vilda festande.

– Jag halkade till i livet och sedan klara jag inte av att ta mig upp, säger Harry i dokumentären.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 36 [name] => Kent [slug] => kent [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 37 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 130 [filter] => raw ) )