Guide

De bästa albumsläppen vecka 46

Publicerad: 16 november 2018 av Klas Mattsson

Nu är det verkligen inte långt kvar innan albumåret är över. Det här är näst sista veckan innan det är decemberuppehåll. På slutspurten tipsar vi om nya album från bland annat Anderson .Paak och Västerbron. Kolla vad vi tipsade om förra veckan här.

Skrolla ner för direktlänkar till Spotify!

Anderson .Paak – Oxnard

Efter genombrottsskivan Malibu är Anderson .Paak tillbaka med den funkiga Oxnard. Den soliga skivan är, likt hans tidigare album, namngett efter en strand. Anderson .Paak själv har beskrivit skivan som han drömde om att göra i high school – det märks inte minst på att Dr. Dre varit med och producerat stora delar av skivan.

Lyssna här på Spotify.

 

Västerbron – Flyktbeteendevetenskap

Västerbrons tredje skiva är en förstärkning av allt man älskar med bandet. Det är fortfarande diskbänksrealism, kyliga samtidsbetraktelser och gitarrbilder att gå vilse i. I vår intervju med bandet liknar frontmannen Peter Jonasson hantverket på skivan med hemslöjd – sömmarna ska inte synas. Tur att Flyktbeteendevetenskap är 10 sömlösa låtar.

Lyssna här på Spotify.

 

Jacques Greene – Fever Focus

Jacques Greenes housemusik är lätt att tappa bort sig i. Även om hans musik absolut hade hört hemma på en klubb, känns hans musik snarare som en beskrivning av klubbvärlden; en målning av ett rökfyllt dansgolv med blinkande lampor. På Fever Focus som följer hans debutalbum från förra året fortsätter han att vidga sina vyer.

Lyssna här på Spotify.

 

 

PS. Mumford and Sons släppte en ny skiva idag också. Den platsade inte riktigt i kategorin ”de bästa albumsläppen”, men den finns att lyssna på här.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3036 [name] => Veckans albumsläpp [slug] => veckans-albumslapp [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3037 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 20 [filter] => raw ) )