Guide

De bästa albumsläppen vecka 8

Publicerad: 22 februari 2019 av Klas Mattsson

Ny vecka, ny musik. Varje vecka tipsar vi om de bästa albumsläppen. Denna vecka kan vi njuta av ny musik från bland annat Hurula som släppt en käftsmäll och Sleaford Mods som tacklar den politiska cirkusen i Storbritannien. Kika in vad vi tipsade om förra veckan här.

Skrolla ner för direktlänkar till Spotify!

Hurula – Klass

Den tidigare Masshysteri-sångaren har de senaste åren nästan blivit folkkär. På sitt tredje album Klass är Hurula mer personlig och rakare än någonsin tidigare. Historierna på skivan är berättelser som speglar hans uppväxt, men det är teman som träffar rakt i magen för alla som vuxit upp i det här jävla landet – om miljonprogrammen, självmedicinering och grusparkeringar. Vissa hävdar att det är hans bästa skiva hittills.

Lyssna här på Spotify.

 

Sleaford Mods – Eton Alive

Med drygt en månad kvar till Brexit finns fortfarande inget avtal på plats. Den politiska cirkusen som präglat landet de senaste åren har nästan blivit parodisk. Vid sidan står Sleaford Mods och tittar på och säger ”men för i helvete, vad händer med oss då?”. Det är smutsig och aggressiv minimalistisk musik i skärpunkten mellan humor och blodtörst, sprungen ur arbetarklassen, för arbetarklassens intressen.

Lyssna här på Spotify.

 

SPELLLING – Mazy Fly

SPELLLING (tre L!) gör musik som rör sig i ett mytologiskt landskap med utomjordingar, trollkarlar och gothkaruseller. Det som binder ihop den snurriga världen är Tia Cabrals stämma som lägger sig som en varm filt över kompositionerna. Mazy Fly är synttalangens andra skiva, men hennes första på kultbolaget Sacred Bones.

Lyssna här på Spotify.

 

Julia Jacklin – Crushing

Crushing är australiensaren Julia Jacklins andra skiva, uppföljaren till den något förbisedda debuten Don’t Let the Kids Win. Hon gör indierock lutandes åt folktraditionen och har länge kämpat för att komma loss från evinnerliga jämförelser med Angel Olsen. Med Crushing tar hon ett stort steg mot att lyckas.

Lyssna här på Spotify.

 

Andra album som släpps i dag:
Kehlani – While We Wait (Spotify)
Drenge – Strange Creatures (Spotify)
Thelma – The Only Thing (Spotify)
Thom Yorke – Suspiria Limited Edition Unreleased Material (Spotify)

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 3036 [name] => Veckans albumsläpp [slug] => veckans-albumslapp [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 3037 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 20 [filter] => raw ) )