Lista

De bästa sunkhaken utanför Popaganda

Publicerad: 31 augusti 2018 av Olivia Nordell

Skanstull, en stark tävlare i titeln “Mest sunkbarstäta området i Stockholm”, är området där Popaganda huserar i helgen. Här är fem barer i närheten där man kan förfesta om det regnar, dit man kan springa om man behöver ta en snabb billig öl mellan spelningarna, eller dit man kan gå om man bara är trött på ölinhängningen. De enda kraven är: max 50 kronor för en öl, max 1 km från festivalområdet. Här är ett par sunkbarer. Kanske inte de bästa, men mer kan man ju inte förvänta sig.

Se det här som en uppföljning på fjolårets artikel om hänget utanför festivalområdet.

 • Far & Son – Ringvägen 104

  Tidigare Dovas (i folkmun Skovas), numera Far & Son, är det rimligaste valet för en snabb, billig fix mellan spelningarna eller som uppladdning. Lokaliserat 450 meter från Eriksdalsbadet och med ett Googlebetyg på 3,3 är det nog den mesta Sunkbaren™ närmast festivalen. Lägg till det faktum att man kan få Stockholms (antagligen) största pommes (nog för middag) och en ballong för 40 kr att runda av vistelsen med och du är hemma. Plus för arkadspel i källaren och helkroppsspeglar på toaletterna (vi må inte vara på Way Out West, men man kan ju ändå behöva kolla så att Balenciaga-kopiorna fortfarande överensstämmer med resten av ens outfit).

 • Blecktornskällaren – Ringvägen 147

  Googlebetygs-vinnaren Blecktornskällaren med ett toppbetyg på 3,8 matchar sin lite finare image med ett lite dyrare ölpris. 45 kronor för 40 cl är dock fortfarande billigare än ölområdet, och känslan av kvarterskrog (vita dukar på borden!) gör promenaden på 800 meter från festivalområdet värt det. Ryktet säger att de har “helt okej mat” och atmosfären är faktiskt betydligt mysigare än resterande barer på den här listan – vilket eventuellt inte borde ses som en bedrift, men på något sätt lyckas Blecktornskällaren få ett billigt hak att inte kännas som ett sunkhak.

 • Bite125 Steakhouse – Ringvägen 125

  Med ett Tripadvisor-betyg på 3,5 hamnar Bite125 Steakhouse lite i limbo i betygssystemet. För som namnet antyder är det just ett steakhouse, och jag antar att det är maten som fått betyget till över medel. Som bar, däremot, är det så sunkigt som sunkigt kan bli. Men det kan å andra sidan bli en fin kontrast mot Popaganda – det ska finnas ett samba-dansgolv i källaren och AW-ölen landar på endast 33. Det finns även bevis för att Little Jinder brukar hänga här, så det kanske kan vara värt 49 kr framåt kvällen.

 • Central bar – Götgatan 84

  Att den här baren har ett Googlebetyg på 3,7 kan endast betyda att en massa berusade engelsmän gett den femmor. Med det sagt: den ligger 850 meter bort från Eriksdalsbadet, innan 19 kostar ölen 28 kr och sen höjer de priset med 5 kr – vilket betyder att du får en öl till det modesta priset av 33 kronor hela kvällen. Det är ganska gullig inredning, på det kitschiga sättet, och har du tur kan du kanske få höra lite berusad brittisk engelska. Mest är det så fruktansvärt billigt.

 • Bubblare:
  China! – Ringvägen 110
  Förutom att det här stället ska ha bra mat har de också förvånansvärt bra priser på öl för att vara en restaurang, åtminstone mitt på dagen. Med ett Googlebetyg på 4,1 kan man anta att allt det hänger ihop. Undertecknad har inte gått dit för att jag aldrig är vid Skanstull innan kl 16 – men i helgen förändras det. 49 kr för en EXTRA STOR STARK!!

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 201 [name] => Popaganda [slug] => popaganda [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 202 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 174 [filter] => raw ) )