Live

Death Cab For Cutie glänser bitvis

Publicerad: 1 juni 2012 av Magnus Olsson

Death Cab For Cutie

San Miguel Primavera Sound, Barcelona

Betyg: 6/10

De har korsat Atlanten, ett varmt Barcelona mottager ett av 00-talets mest hyllade indieband. Mörkret har börjat falla och introt till I Will Possess Your Heart känns som en evighet. Hur mycket jag än gillar Death Cab For Cutie, kan jag inte sticka under stolen med att de var betydligt bättre för cirka 5 år sedan. Albumkonceptet har de tappat helt, Narrow Stairs är onekligen medioker, varför vi tackar extra för att Death Cab For Cutie är ett kompetent liveband.

Senast det begav sig var under stjärnorna på Arvika 08, detta må vara snarlikt, trots en trevande inledning. Sedan dess har bandet som bidragit till att Seattle fullkomligen blomstrat under 00-talet även hunnit med att släppa ännu en medelmåttig skiva, Codes And Keys. Tyvärr är det dessa som tar överhanden inledningsvis. Det är först när Soul Meets Body lyfter genom mörkret som jag inser att jag faktiskt har saknat Ben Gibbards varma stämma.

I fallet Death Cab For Cutie tillhör jag den gamla skolan som förväntar mig mästerverk från Transatlanticism och guldkornen från Plans. Tyvärr är de få i sammanhanget, men det står tydligt att så fort man utforskar sitt alster daterat innan 2006 svävar publiken på moln.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1255 [name] => Death Cab For Cutie [slug] => death-cab-for-cutie [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1256 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 25 [filter] => raw ) )