Festival

Den mansfria festivalen Statement har samlat in hundratusentals kronor

Publicerad: 12 september 2017 av Magnus Olsson

Många vill visa sitt stöd.

Emma Knyckare, som ligger bakom det som i folkmun kallas den mansfria festivalen har på knappa två dygn samlat in över 200 000 kr för att kunna genomföra det som ska bli Statement-festivalen. Nästa sommar är det planerat att festivalen ska äga rum och inför lanseringen var målet att samla in en halv miljon kronor över 30 dagar via crowdfunding. På knappa två dygn har man redan passerat 220 000 kronor och är därmed på god väg att klara av den halv miljon som de beräknat kommer krävas för att kicka igång projektet. Vill du visa ditt stöd så hittar du insamlingen här.

Det finns dock ett litet hinder som Emma Knyckare är medveten om – huruvida det blir en diskrimineringsfråga av saken.

– Vi har löst det genom att ta in egna jurister som kan diskrimineringslagen i sömnen. Men det är såklart en grej och ett problem för oss. Men det här är inte första gången ett stort separatistiskt arrangemang äger rum, hälsar Emma Knyckare till SVT.

Kryphålen i diskrimineringslagen är få – det finns dock luckor som skulle tillämpas.

– Man kan göra det som en privat fest eller så kan man köra det genom en förening så att det blir som en sån som snubbarna redan har – en gubbklubb. Eller så får vi köra på ändå helt enkelt och ta konsekvenserna av det, fortsätter Emma Knyckare till SVT.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2546 [name] => Statement [slug] => statement [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2547 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 8 [filter] => raw ) )