Festival

Depeche Mode till Norden nästa sommar

Publicerad: 10 november 2017 av Magnus Olsson

Första danska festivalspelningen.

Giganterna Depeche Mode behöver ingen närmre presentation – över 100 miljoner sålda album och ett evigt 80-tals sound som aldrig slutar eka, räcker gott. I Danmark tycks de onekligen trivas, nu återvänder de nämligen för en ny spelning på mycket kort tid. Bandet har gjort klart för det som blir deras första danska festivalspelning – torsdag den 28 juni återfinns de på danska Tinderbox i Odense.

Givetvis är det här en fjäder i hatten för den danska utmanaren till Roskilde som varje år går på offensiven och kanske är det här den tydligaste ”Roskilde-bokningen” som konkurrenten gjort under dessa år. Huruvida en spelning på svensk mark är aktuell eller inte återstår att se, men vi kan inte sluta leka med tanken att det här troligen hade varit ett huvudnamn på Bråvalla om festivalen genomförts nästa sommar.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 457 [name] => Depeche Mode [slug] => depeche-mode [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 458 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 26 [filter] => raw ) )