”Det är ett hantverk, nästintill ett mästerverk.”

Publicerad: 8 maj 2011 av Magnus Olsson


Syket, Popadelica

Betyg: 8 / 10

Syket från Umeå ställer sig på Parkettens scen inför en alldeles för liten publikskara, men från första stund visar de upp ett gediget musikaliskt samspel som mer eller mindre trollbinder de som är där. Hyllade skivan With Love har väckt liv i musikstaden Umeå som efter några år av tomgång känns hetare än någonsin. Tidlösa melodier, där styrkan ligger i de instrumentala delarna, bestiger vi fjälltoppar och dyker ned i djupa dalar till den svävande och drömska stämman i Let It Heal. Det är ett hantverk, nästintill ett mästerverk.

Det är vemod och ångest, men samtidigt ren kärlek från Umeå som detta gäng musiker presenterar. Och när Grillstugan bränns av, brinner mitt hjärta allt mer för detta band. Att ens tvivla på deras kompetens är en skam, det ska inte komma på fråga, till skillnad från så många andra band ser man tydligt hur hantverket har skapats och hur det förpackas.

Foto: Magnus Olsson

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 146 [name] => Syket [slug] => syket [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 147 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )