”det finns hopp, och det stavas Det Vackra Livet.”

Publicerad: 15 maj 2011 av Magnus Olsson

Det Vackra Livet, Debaser Medis

Betyg: 7 / 10

Bröderna Ekström från Labrador-favoriten The Mary Onettes har gjort det igen. Denna gång är det smittsamma synthslingor varvat med enkla popmelodier, dessutom på svenska. Längs New Wave-stigen korsar man 80-tals influenser, och till referenserna bör nämnas The Field Mice och Wild Notning. Somliga skulle påstå att det är Mary Onettes på svenska, och visst ser jag likheter, men det här är betydligt mer synthpop än vad Mary Onettes någonsin varit i närheten utav.

Det Vackra Livet. För alla pretentiösa popluggar, och för alla som vill spana in vad som mycket väl kan vara årets bästa svenska skiva: Det Vackra Livet. Tyvärr drabbas bröderna Ekström ännu en gång av sviktande publik. Jag minns besvikelsen och vreden i ögonen på Philip Ekström när han blickade ut mot det nästintill tomma publikhavet på Peace & Love och Putte i Parken förra året, lite samma känsla infinner sig även ikväll. Det är jävligt synd, Det Vackra Livet precis som The Mary Onettes förtjänar betydligt bättre.

Är det osäkerheten eller självkänslan som spökar? Jag skulle vilja fälla en tår, men kan inte. Möjligtvis är inte livet så jävla vackert, en sak är dock säker, det finns hopp, och det stavas Det Vackra Livet.

Viljan ekar, och i mitt huvud är den redan en klassiker, åtminstone en blivande klassiker. Men det är fler än jag som kan varenda liten stavelse. Lättnad. I en dimma som andas mer 80-tal än 10-tal, brinner poppärlor i våra små pophjärtan, för att slutligen avslutas med den glödande Askan. Det är kort, smått fantastiskt, men bitvis för osäkert.