Festival

”Det hela andas en aning Joy Division”

Publicerad: 15 augusti 2010 av Magnus Olsson

The Drums

Linné, Way Out West

Brooklyns alla hipsterband når Europa med stor framgång. Frågan är bara när bubblan spricker, att Brooklyn kommer vara nummer ett för all framtid känns mycket tveksamt i mina ögon, men för stunden kan man inte blunda för alla storheter som ploppar fram ur sidogatorna. The Drums är kanske att av årets allra mest hajpade band, och därför är det inte särskilt konstigt att det är ett relativt stort publikhav trots att klockan enbart visar 13.30. Tonerna till Best Friend i inledningen får många att hoppa till, men mer blir det inte.

Det hela andas en aning Joy Division, trots att frontmannen Johnathan Pierce inte är någon Ian curtis. Inte än i alla fall. Att Pierce inte axlar Curtis är inga konstigheter, för i ärlighetens namn, vem gör det ? Det är heller inte helt rättvist att placera dem i ett Joy Division-fack, med enbart ett album i bagaget. Dock är vibbarna med kultförklarade Curtis & Co för starka, för att inte se parallerna.

Det är i låtar som I need fun in my life och Let’s Go Surfing, som The Drums verkligen lever upp till förväntningarna. Men stundtals upplevs trendsäkra The Drums som en aning platt, publiken verkar inte känna till samtliga spår, eller så är skivan The Drums inte lika bra som alla kritiker vill ha den till. Frågan är om The Drums bara är en dagsslända, allt hänger egentligen på nästa platta.

Text och foto: Magnus Olsson