”… det måste kunna gå att göra mer än detta med detta fantastiska material.”

Publicerad: 28 maj 2011 av Magnus Olsson

Karl X Johan, Debaser Medis

Betyg: 5/10

På förhand var det som bäddat för popmagi, men tyvärr är det alldeles för få bitar som faller på plats kvällen till ära. Klockan 21.30 stiger ett av årets mest spännande projekt upp inför en tomt Debaser Medis, med undantag för ett femtio-tal. Bara där slår allt fel. Skolavslutningskänslan blir alldeles för påtaglig och trots guldkorn som Fantasies och Flames, funderar trolgitvis de allra flesta var alla håller hus.

I ett ingenmansland kryssar man musikaliskt, nu uppträder man även där. Det är främst i Fantasies och Flames som Karl X Johan bjuder in oss till en värld full av popmagi, resterande låtar gungar vi i takt i den linje som går från ena pelaren till den andra och upplever mer en indievariant av linedance än någon port till popens finrum. Men det är inte bara den taniga publiken som gör att vi tappar intresset, den där projektorduken med abstrakta bilder som är obligatorisk för indieband av finaste kvalité saknas. Att inte bjuda in till den visuella upplevelsen känns som ett misstag, precis lika stort misstag som alla indiekids begått när de slopade Debaser Medis igår.

Vi stänger in oss i mörkret, spränger högtalarna och dansar i väntan på sommarens spelningar, det måste kunna gå att göra mer än detta med detta fantastiska material.