Live

Disclosure
Hovefestivalen, 30/6 – 2014

Publicerad: 1 juli 2014 av Klas Mattsson

6

Disclosure har en ganska bra period nu. De släppte ett av förra årets mest hyllade album (som vi i redaktionen placerade allra högst upp på vår årslista) och turnerar världen runt med sin musik. När de svänger förbi de norska skogarna på Hove har de en större självsäkerhet än på Roskilde för ett år sedan. Scennärvaron är markant bättre än då.

Och de radar upp hit på hit och det nattliga mörkret byts ut mot blinkande ljus och lasrar. Klockan är ungefär halv två när When a Fire Starts to Burn drar igång. Det är vid det tillfället hela publikhavet borde explodera i dans. Det borde vara en sjävklarhet – men istället står publiken och velar. Någon dansar. Någon sträcker upp handen och vevar försiktigt. Någon står och snackar med sin polare. När en liten skara försöker höja temperaturen på White Noise står omgivningen mest och ser lite förvirrad ut. Det är som ett energisugande lock över hela publikhavet.

Några timmar tidigare hade Earl Sweatshirt spelat på samma scen och den relativt lilla skaran som var där var mer engagerad än Disclosures publik som är flera gånger större. Det är inte som om duon gör något fel – de levererar ett set som inte borde gå fel och bjuder upp till dans tusen gånger. Men publiken tackar gång på gång nej.

All uppmärksamhet som gruppen har fått den senaste tiden medför att spelningen på Hove mest är för de nyfikna och inte de invigda. Disclosure har kanske en för bra period.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 495 [name] => Disclosure [slug] => disclosure [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 496 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 44 [filter] => raw ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 1997 [name] => Hove [slug] => hove [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1998 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 7 [filter] => raw ) )