Festival

Distortion har släppt sina första artister

Publicerad: 28 februari 2017 av Magnus Olsson

Gatufesten i Köpenhamn står för fingertoppskänsla.

I Sverige skulle aldrig en festival som Distortion kunna existera: den är för vild, för glad och för festbaserad för svenska myndigheter. Men i Köpenhamn är den som handen i handsken med stadens alkoholkultur och fest-stämpel. En del av festivalen är gatufester på Vesterbro och Nørrebro, en annan del är Distortion Ø och ett tredje ben är festivalens klubbprogram.

Fokuset ligger nästan alltid inom elektroniskt, R&B och hiphop – där unga kreatörer oftast får stå för innehållet. Det märks, det är generationen bestående av Mura Masa och Abra som frontar dagens släpp bredvid namn som Omar Souleyman, Riff Raff, Tale of Us, Maceo Plex och What So Not. Då har festivalen sedan tidigare gått ut med att de lagt vantarna på Mike Skinner (ex The Streets).

Det rekommenderas att spana in hemsidan för att få en överblick över vilka artister som spelar i vilken del av festivalen då det kan behövas olika typer av biljetter – du hittar hemsidan här.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1945 [name] => Distortion [slug] => distortion [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1946 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 5 [filter] => raw ) )