En galen deathcore kväll i Göteborg

Publicerad: 2 april 2011 av Nicklas Gunnarsson

Adept, Brewhouse

Betyg: 8/10

Det kan inte ha varit mer än tvåhundra personer som sökte sig till Brewhouse i torsdags kväll för att se aktuella Adept, som tagit med sig mer än lovligt duktig support. För även om det var framförallt Adept det handlade om bjöd förbanden I Am Hunger och Walking With Strangers på röj som fick lokalen att gunga och dansgolvet att skaka.

Men när huvudakten väl stod på scenen var de redan svettiga kropparna taggade till 110 %. Öppnande First Round, First Minute tumlade om lokalen rejält, och det fanns inte en chans att stå stilla i publiken. Och det var just publiken som gjorde kvällen. Även om det var rök som i en skogsbrand och smått epileptiskt ljusshow i vägen för scenen så slungades du hela tiden omkring med ett leende på läpparna, studsade och sjöng med till kraftiga refränger som publiken pluggat in. Adept taggade publiken lite lätt, men man hade inte ens behövt lyfta ett finger för att få resultat.

Själva spelningen lät tight, och det var kul att personliga favoriter som Death Dealers kom med. Och det var framförallt låtar från just den skivan som spelades. Man kan förstå att efter att ha spelat debutplattan i ett och ett halvt år att den är lite tröttsam, men det var just på de två tre låtarna allt fungerade bäst. Men Grow Up, Peter Pan saknades som ett djupt hål i setlisten.

Kvällen avlutades i en mäktig bravad med en allsjungande publik och en wall of death till At Least Give Me My Dreams Back, You Negligent Whore. Inte mycket kunde gå fel.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 95 [name] => Adept [slug] => adept [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 96 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )