En sagolik skogskuliss räcker inte

Publicerad: 28 juli 2011 av Truls M

First Aid Kit, Emmaboda

Betyg: 6/10

Det är helt perfekt. En stor publik, en sagolik,lummig skog och bra ljud. Men detta räcker inte. Om man ska dra parallellerna till sin spets kan systrarna Söderberg mest liknas vid två älvor hämtade direkt ur en John Bauer saga. Utan problem framför de folkpoppen som vi har kommit att älska, skickligt och vant; stämmor och fraseringar är klanderfria. Men ändå så är det något som fattas. Det är svårt att sätt fingret på men troligtvis så är det avsaknaden av kraft och känsla. En mask träs på hela spelningen, en mask som i slutändan är svår att ta av. Jag står där med ett likgiltigt utryck och tycker att det hela är ganska mediokert för att inte säga på gränsen till tråkigt. Någonstans vet jag ju att det är så otroligt bra och skickliga på det de gör men jag känner inget helt enkelt.

Ett lyft kan skönjas i avskalade Ghost Town då tempot dras ner och vi hinner uppfatta en liten del av det som denna spelnigen kunnat bli. Ännu mer av detta hörs i avslutande Sailor song med sin energiska gittarer. Publiken visar sin uppskattning till det yttersta men klarar inte av att bära upp det.

I korthet skulle man kunna säga att spelningen känns slätstruken och intetsägande; mellanpratet om glädje över att besöka festivalen för första gången klingar falskt -likaså deras leenden. Att de försöker höjer betyget som annars är helt publikens förtjänst.

Foto: Magnus Olsson

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 62 [name] => Emmaboda [slug] => emmaboda [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 63 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 227 [filter] => raw ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 268 [name] => First Aid Kit [slug] => first-aid-kit [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 269 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 53 [filter] => raw ) )