En trumma och en orgel lyser upp regnet

Publicerad: 29 juli 2011 av Truls M

Trummor & Orgel, Emmaboda

Betyg: 8/10

Trots det utlovade regnets ankomst så är det inget annat en ren glädje som utstrålas från Anders och Staffan Ljunggren. Den instrumentala jazzpoppen görs så enkel och lätt att det är svårt att inte bli imponerad – samtidigt blir det heller aldrig pretentiöst eller inåtvänt. Regnet kommer och går men avbrottet från electron är välkommet och får en att glömma vädret.

Titelspåret från kommande plattan Out of Bounds spelas. Det är bra och kan enklast beskrivas som hypnotiserande detektivjazz. Worlds Collide är även den ny och har till en början ett mörkare basgung över sig som i slutändan spricker upp.

Publiken är vaken och vill hela tiden ha mer; det stora antalet framför scenen kompletterar de få på scenen perfekt. Några partier tenderar till att bi långdragna men det beror nog mer på mitt ovana jazzöra än på än på musiken som ändå är varierad och väl avvägd.

Sist spelas Arcadian Flowers hämtad från Reflections from a watery world. Dess lugn är välbehövligt för publiken som nu börjar bli trött igen.

Vi har fått bevittna en otrolig uppvisning i musikalitet och man kan inte annat än tacka Trummor & Orgel för att de tog med oss.

Foto: Magnus Olsson