Nyhet

Europa får ny exklusiv lyxfestival i kroatiska FOR Festival

Publicerad: 22 april 2013 av David Winsnes

FOR Festival bjuder in akter som Tame Impala, Solange och James Murphy till kroatisk Medelhavsö.

Det grymma skivbolaget Modular slår i sommar läger i Kroatien. FOR Festival är en ny festival vars första upplaga kommer att äga rum den 21-23 juni på den kroatiska ön Hvar. Upplägget är tre olika lokaler på olika platser runt den idylliska ön. På Carpe Diem Beach och Amo Beach kommer det pågå eftermiddagspartyn och på Veneranda arrangeras liveprogrammet. Carpe Diem Beach kommer sedan att hysa festivalens sena nattprogram som fortsätter långt in på småtimmarna.

Festivalen beskrivs som en ”non-traditional music festival for a discerning music lover” och det är tydligt att FOR har ett helhetstänk som även fokuserar på mycket annat utöver själva konserterna. Hvar omges av Medelhavet, ön är den längsta och enligt många den vackraste i ö-området Dalmatien och bara en kort färjetur bort ligger Split.

Hand i hand med tänket kring festivalen går också bokningarna de ställer på scen. Följande band är hittills bokade till festivalen: Tame Impala, Solange, 2manyDJs, James Murphy, Nicholas Jaar (dj-set), Jacques Greene, Bag Raiders, Tensnake, Kate Boy, Young Dreams, Horse Meat Disco, Canyons och Symbole One.

Europas nya lyxfestival satsar dessutom på exklusivitet. Endast 2000 biljetter kommer att säljas, vilket gör att den lär vara en av världens mest intima festivaler av sin (lineup-)typ. Biljetter börjar säljas nästa vecka, den 30 april – och registrerar sig gör man här.

http://forfestival2013.com/assets/img/hvar16.jpg

http://forfestival2013.com/assets/img/hvar14.jpg

http://forfestival2013.com/assets/img/hvar15.jpg