Lista

Fem musikpersonligheter du alltid hittar på Tinder

Publicerad: 11 januari 2017 av Stina Vickhoff

2016 var på många sätt ett ruttet år – Donald Trump blev president och Håkan Hellström sålde sin själ till house. Men ljusglimtar fanns och Tinder genererade några av dem. Sedan man börjat kunna länka samman sitt konto med Spotify och ha en egen ”Min anthem” som nån slags ledsång för sitt liv var vi tvungna att djupdyka i denna smutsiga singeldjungel. Att ha en musikpersona är tydligen viktigt och det kan rent ut sagt vara avgörande för dina potentiella framgångar som aktiv tindrare. Vi menar det.

Genom djupgående och grundliga empiriska studier har vi sammanställt en lista på de vanligaste musikprofilerna på Tinder. Inget hat – bara kärlek (och dålig musik).

1. Spotifys mest spelade låt-personen
Här har vi någon som hört att ”musik är ballt” och tänker att det skulle generera fler högerswipes om man slängde in en skön populär låt. Antingen är The Chainsmokers faktiskt hens husguru eller så har hen inte upptäckt musik bortom ”Spotifys topp 50 i Sverige”. Oavsett vad har hen mycket att se fram emot. I musikväg alltså, inte i dejtingväg. Sorry.

Exempel på artister: Drake, DJ Snake, Major Lazer.

2. Svår indie-personen
Detta är typiskt hen som säger ”jag fattar inte ens varför jag har Tinder, det är under min värdighet” och sen byter bild en gång om dagen. Med absolut största omsorg väljer personen vilken låt som skall bli hens ”anthem” – förmodligen är det musik från något helt okänt tvåmannablåsband från norra Kanada. Men i smyg tycker hen ändå att Danny Saucedos cover av Super 8 är rätt jävla bra.

Exempel på artister: Officiellt, allt som du inte vet vad det är. Inofficiellt, Digster Hits i private session.

3. Den extremt medvetna personen
Det här är ett minfält. Denna person är inte bara musikaliskt medveten, den är förmodligen mycket politiskt medveten med. Du kan hur som helst ge dig fan på att denna hängivna Tinder-anhängare nervöst frågar ut dig om dina favoritband med Pitchforks BNM-lista som facit, går på Nöjesguiden-events (alternativt VICE-events för den lite hippare), skriver ut med versaler att hen är feminist men ”jobbar inte med kondom” och vill gilla Little Jinder men innerst inne tycker att hon är jobbig.

Exempel på artister: Solange, Frank Ocean, Bon Iver.

4. Kört fast i gammal musik-personen
”Ny musik är inte riktigt min grej” tänker denna och tycker fortfarande Coldplay och U2 är moderna och hippa rockband. Som anthem kan det hända att hen slänger in en soft gammal rockdänga som lyckats bli kultförklarad och således fortfarande är legit – kanske Guns n’ Roses eller Metallica, i brist på annat.

Exempel på artister: Coldplay, The Killers, Journey.

5. Rejvaren
Alla går på rejv i Liljeholmen, Nacka eller vid Tingstadstunneln, men ingen lyssnar på techno? Hycklare. Vi hade gärna sett fler med Jeff Mills, Dorisburg eller Carl Craig som anthems om man nu älskar rejv så jävla mycket.

Exempel på artister: Uppenbarligen inte techno, mer sannolikt något lugnare att avtända till – kanske Beach House eller The xx.

Bubblare
En sak står klart i dessa osäkra tider – bokstavligen alla som inte vet vilket ledmotiv de ska ha i livet eller på Tinder väljer Drakes One Dance. Vad är grejen? Och snälla – ser vi en SKAM-referens till som caption kastar vi både mobil och appen åt helvete.

 

 

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1631 [name] => Tinder [slug] => tinder [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1632 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )