Festival

Festivalbesökare törstar efter fler alkoholfria alternativ

Publicerad: 25 juli 2019 av Jonathan Bonn

Ny undersökning visar på nya dryckesvanor.

Festival och öl är för många en given kombination. I en ny undersökning framtagen av Kantar Sifo, på uppdrag av Briska, konstaterar man att bland svenska festivalbesökare är det över hälften som kan tänka sig att dricka alkoholfritt under hela festivalen. Siffran ligger i undersökningen på 55 % av de tillfrågade.

Var fjärde (24 procent) uppger att om festivalarrangörer skulle erbjuda fler alkoholfria alternativ skulle musikfestivaler bli mer trivsamma. En ny trend bland dagens festivalbesökare, men som också kanske hänger ihop med att det nu också finns allt fler alkoholfria alternativ att tillgå.

På årets upplaga av Way Out West tar festivalen exempelvis ett nytt grepp genom att lansera en alkoholfri bar mitt på området.

– Vi har jobbat aktivt med alkoholfritt i flera år och uppskattar stort när våra festivalpartners gör initiativ som exempelvis bjuder på alkoholfria drycker. Hos oss är inte det alkoholfria ett alternativ utan en minst lika primär del som det alkoholhaltiga. Därför är det extra kul att tillsammans med Briska etablera en alkoholfri bar centralt på Way Out West, säger Patrick Fredriksson på Luger.