Nyhet

Fireside spelar live i sommar

Publicerad: 10 februari 2017 av Magnus Olsson

Intar Norge.

Bandet från Luleå dominerande posthardcore-scenen på 90-talet och gav ut hela sex fullängdare från 1992 till 2003. Sedan tog det mer eller mindre slut. Fram tills i höstas då de från ingenstans återförenades för två omskrivna spelningar – en på Pustervik i Göteborg och en på Debaser Medis i Stockholm.

Det lät kanske som en one-off, riktigt så är inte fallet, för redan i sommar är de tillbaka. Fireside har nämligen bekräftats för den norska festivalen Pstereo i Trondheim – där de gör sin enda Norgespelning 2017. Att den äger rum i augusti och att Fireside bokas av Luger gör att blickarna för svenskt vidkommande direkt kommer riktas mot Way Out West. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan det är officiellt. Men tillsvidare, boka in en helg i Trondheim i slutet av augusti.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1686 [name] => Fireside [slug] => fireside [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1687 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 4 [filter] => raw ) )