Friendly Fires – inte lika övertygande

Publicerad: 6 april 2011 av Emil Norrström

När Friendly Fires 2008 släppte sitt självbetitlade debutalbum stod jag i kö för att få hylla britterna. Med en blandning av melodier inspirerade av Hot Chip kryddat av maxade refränger likt landsmännen Bloc Party brukar kunna plocka fram var jag övertygad om att bandet skulle ha en evig plats i min ipod. Efter att ha lyssnat på den nya singeln är jag inte lika säker.

Live Those Days Tonight tar bort kategoriseringen alternativ dansmusik och lämnas kvar med ett tråkigt uttal av dansmusik. Att Friendly Fires skulle hämta inspirationer från Justin Timberlake var inte något jag trodde fanns på deras världskarta. En trist partydänga som spelas på en hemmafest någonstans där man inte riktigt bryr sig om vad musiken står för. Oväntat. Ledsamt. Jag startar Jump In The Pool och tänker på annat.

 

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 178 [name] => Friendly Fires [slug] => friendly-fires [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 179 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )