Festival

Gagnef gör om inför 2018

Publicerad: 11 december 2017 av Nikolas Berndt

”Gagnef är färdigrejvat.”

Tunga ord för rejv-Sverige kanske, speciellt med tanke på raveandets ständigt växande popularitet (det nystartade Technopartiet signalerar ju det, om något). Men Gagnef väljer att gå emot strömmen – i dag går det att läsa på Skankaloss Facebook-sida att fokuset tas bort från nattens konstanta dansande och i stället riktas inåt.

Med en åldersgräns på 25 år kommer Nya Gagnef fokusera på spiritualitet, sport, hälsa och rekreation. ”Om ni enkom åker till Gagnef för att festa på natten och vara väck i skogen så vill vi uppmana er att stanna hemma eller hitta någon annan festival,” skriver de i inlägget. ”Vi satsar alla trumfkort på mys, magi och natur i år.”

Förutom anledningarna grundade på naturfenomen får vi ingen ytterligare information om varför festivalen ändrar profil. Om detta har någonting att göra med att Into the Factory ställdes in i år på grund av polisens rädsla för narkotikabruk är oklart (du läser vår krönika om det här), men det är inte omöjligt att spekulera om att festivaler med techno-profil tvingats tänka om.

Biljetterna släpps den 20 december och festivalen tar plats den 5-7 juli nästa år. Du läser vårt reportage om årets upplaga i år här – nu ett historiskt dokument.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1885 [name] => Gagnef [slug] => gagnef [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1886 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 7 [filter] => raw ) )