Spellista

Gästlistan: Laser & bas

Publicerad: 7 maj 2015 av Nike Rydberg

I vår artikelserie Gästlistan låter vi artister göra spellistor.

Under fjolårets Popagandafestival firade poporkestern Vit Päls sitt tioårsjubileum med att genomföra sin sista, bitterljuva spelning. Men redan nu är frontmannen Carl Johan Lundgren och basisten Ola Johansson tillbaka som duon Laser & bas: debutalbumet Avancerad magi gavs ut via Luxury för ett par veckor sedan och lät Calles karaktäristiska lyrik ta plats i samarbeten med Malmövännerna Alice Boman och OLD. Nu har vi fått en spellista från bandet, som sammanställt influenserna för albumet:

”Skriva låtar är inte så svårt men att hitta den arkitektoniska boning låten ska bo i, där har vi en utmaning. När vi gjorde ’Avancerad Magi’ diskuterade jag och Ola sound, arr och stilar hela tiden. Alla låtar på skivan har haft en mängd olika kostymer innan vi hittade rätt. Här är en lista på grymma låtar som inspirerade oss när vi gjorde ’Avancerad Magi’.”

Spellistan hittar du här. På Festivalryktens Spotifyprofil finns även våra tidigare spellistor – till exempel gårdagens lista över våra favoritlåtar från april.