Festival

Gather blir gratis musikfestival

Publicerad: 16 april 2018 av Magnus Olsson

Presenterar ett nytt grepp. 

Gather är precis som SXSW en samling och en mötespunkt för diskussion om framtiden med utgångspunkt i kultur. Utöver panelsamtal, workshops och seminarier arrangerades även en musikfestival. Förra året var det med namn som Omar Souleyman, Gidge och Honey Dijon som Gather huserade både på Trädgården och Nobelberget. I år gör man en rad förändringar – först är att festivalen blir helt gratis och att den kommer husera runt om i Stockholm.

– Tillsammans med Stockholm Stad vill vi ge stadens nattliv en energiinjektion när säsongen går från sommar till höst. Vi är övertygade om att Stockholm är fullt av talang, initiativkraft och vilja. Vi är också givetvis stolta att kunna erbjuda ett kvalitativt kulturutbud tillsammans med våra partners som inte stänger ute människor med höga biljettpriser, säger Gathers initiativtagare Jakob Grandin till Nöjesguiden.

Det nya initiativet bygger på deltagande, ett koncept inte helt olikt Burning Man om vi inte misstar oss. Johanna Beckman som kommer basa över innehållet säger följande i samma intervju med Nöjesguiden.

– Tanken är inte att vi sitter på en position och väljer ut specifika artister eller konstnärer, utan vi vill istället ge artister, arrangörer, nätverk och kollektiv möjligheten att göra det som de är bäst på. Det kommer givetvis att krävas att det finns ett intresse att delta, men vi har redan ett antal stora intressenter som är redo att gå in med innehåll och vi hoppas att mer kommer följa nu när initiativet blir offentligt.

Årets upplaga av Gather äger rum 13-15 september runt om i Stockholm.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2394 [name] => Gather [slug] => gather [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2395 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 5 [filter] => raw ) )