Festival

Gather blir gratisfestival – sprider ut sig på tio klubbar

Publicerad: 3 juli 2018 av Magnus Olsson

Fjolårets nykomling sprider ut sig.

Förra året lanserades Gather, en nykomling och uppstickare, som är lika mycket en konferens som en musikfestival. Ena benet ligger i diskussioner, paneler och talare från hela världen. Det andra är en musikfestival med en progressiv musikalisk inriktning.

En av nyheterna för musikfestivalen är att årets upplaga blir helt gratis. Hur och i vilken omfattning har sedan tidigare varit oklart. Nu står det klart att festivalen breder ut sig på tio klubbar runt om i Stockholm. Dessa är Spy Bar, Morfar Ginko, Hornhuset, Konsthall C, Häktet, Nya Carnegiebryggeriet, Under Bron, Hosoi, Obaren och Nobelberget.

Målet är att rucka på inrutade mönster och i stället skapa en större mångfald för både arrangörer och besökare.

– Att vi har ett sådant brett stöd och engagemang från alla kompetenta nöjesaktörer i Stockholm känns jätteroligt. Vi tror att med det här breda uppslutningen verkligen kan ge Stockholms nattliv en energiinjektion och lite extra adrenalin inför hösten,  säger Jakob Grandin, grundare av Gather.

Ett första bevis, förutom nämnda klubbar, är ett samarbete med nya aktören TUKIO som redan skapat sig ett namn för att bryta mönster och förena olika kulturer under egna klubbkvällar. En kväll på Obaren kommer Ghazal sluta upp tillsammans med Malmö-rapparen Guleed.

Festivalen äger rum 13-16 september i Stockholm.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2394 [name] => Gather [slug] => gather [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2395 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 5 [filter] => raw ) )