Ny musik

Greetings From: Holograms

Publicerad: 17 oktober 2013 av Magnus Olsson

Del tre av vår sessionserie med Greetings From är här.

Senast det begav sig hängde vi med Chlöe Howl vid Eriksdalsbadet där det pratades svensk musik och ”one night stands”. Den unge brittiskan framförde dessutom en avskalade version av hittiga No Strings. Den här gången har vi hängt på lyxkrog med post-punkarna Holograms.

Greetings From är en ny session-serie som varvar intervjuer med framförande. Artisterna är handplockade och placerade i några av Stockholms bäst bevarade smultronställen. Under hösten kommer ni få möta ett gäng spännande artister som visar upp såväl nya som gamla sidor.

Sprungen ur Farstas tristess fångades de svenska post-punkarna upp av Pitchfork, inte långt därefter väntande en Europaturné i hälarna på The Soft Moon. Nu har en ny era inletts, precis som Broder Daniel, en stark inspirationskälla för bandet, har de släppt albumet Forever. När vi möter dem berättar dem på Riche i centrala Stockholm berättar de om att jämföras med Joy Division, bristen på Stockholmsband och 2Pac-hajpen som briserade när de själva stod i startgroparna.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 416 [name] => Holograms [slug] => holograms [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 417 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 18 [filter] => raw ) )