Månadsguide

Guide till månadens albumsläpp – december 2017

Publicerad: 1 december 2017 av redaktionen

Ja, hallå. Det är december, alla har gått hem. Alla har redan släppt grejer. Alla vill vara med på årslistor och sammanfattningar, så alla är klara. Den här decembersammanställningen är groteskt oklar,  men vi gör den ändå eftersom den ska symbolisera någon slags frekvens och trygghet i vår rapportering. Det finns några undantag – halvintressanta återkomster från Eminem och N.E.R.D., överhuvudtaget verkar hiphop-akterna överlag bry sig betydligt mindre om presentation och planering än neurotiska indieartister och överexponerade mainstreamstjärnor. Vi brukar plocka ut fem guldkorn men i dag kör vi tre, någon måtta får det faktiskt vara. Jag kan inte sitta är och låtsas att jag är peppad på U2:s nya album.

Vi har inte missat någonting den här månaden, så istället – vad önskar ni er i julklapp? Skicka ett mail till david@festivalrykten.se eller kommentera artikeln på Facebook.

 


Hater – Red Blinders EP (1 december, From Fire Records)

Utöver att vara en dejtingapp för folk som hatar samma saker är Hater också ett band för alla som älskar band som låter som att deras omslag är lite disiga i sin framtoning. Malmö-bandet albumdebuterade tidigare i år med You Tried, en sympatisk uppföljare till föregående års supersympatiska debut-EP Radius. Nu är de igång igen! Mutea julkalendern, sätt på Red Blinders och få dina barn att uppskatta Hater innan de går från Pustervik-förband till Pustervik-huvudband. Dina minsta förtjänar det.

Miguel – War & Leisure (1 december, Bystorm/RCA)

Medan Frank Ocean ägnat de senaste åren åt att flörta med Pac-Man-referenser, anlita späda indiegitarrister och gå från musiker till universell konstnär har konkurrenten Miguel mest fortsatt knulla micken med sitt enorma ego och makalösa röst. Wildheart blev en besvikelse – ur hans eget perspektiv – och saknade en megahit i stil med Adorn, men nya War & Leisure har redan avklarat den delen. Pineapple Skies är en av årets mest medryckande resor mot himlen och redan i dag kan du lyssna på resterande spår från Miguels fjärde fullängdare i karriären.

Visible Cloaks – Lex (8 december, RVNG)

Ambient-duon Visible Cloaks har liksom Hater redan gjort ett avtryck i år, med sitt album Reassemblage, och vilket avtryck sedan. Ofta låter de som om Brian Eno upptäckt vaporwave, organiska natur- och klangljud med ett digitalt hölje – hymner för en ny religion. Lex är deras nya minialbum, bestående av sex låtar, och det anländer om en vecka. På gruppens Bandcamp-sida beskrivs verket som ”interplanetary folk music”, om du behövde en genrepitch alltså.

 


 

1 december – Hater – Red Blinders EP
1 december – Miguel – War & Leisure
1 december – U2 – Songs of Experience
1 december – Andy Grammer – The Good Parts
1 december – Chief Keef – The Dedication
1 december – Neil Young & Promise Of The Real – The Visitor
1 december – Roy Wood$ – Say Less
1 december – The Faceless – In Becoming A Ghost
1 december – Van Morrison – Versatile
6 december – Love Antell – Flytta på molnen EP
8 december – Visible Cloaks – Lex
8 december – Jim James – Tribute to 2
8 december – Luke Bryan – What Makes You Country
15 december – Asking Alexandria – Asking Alexandria
15 december – Eminem – Revival
15 december – G-Eazy – The Beautiful & The Damned
15 december – Jeezy – Pressure
15 december – N.E.R.D. – No_One Ever Really Dies

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2403 [name] => Månadsguide [slug] => manadsguide [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2404 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 17 [filter] => raw ) )