Nyhet

Håkan Hellström slog publikrekord

Publicerad: 8 juni 2014 av Magnus Olsson

Göteborgssonen skrev historia.

Det låg i luften den här kvällen. Ett publikrekord som de senaste två åren tillhört Bruce Springsteen bara försvann. 69 349 personer såg Håkan Hellström inviga sommaren med sin enda spelning det här året när han gjorde Sveriges största spelning någonsin. I tre timmar höll han ett stadigt grepp om sin publik och bjöd in allt från Veronica Maggio till Kapten Röd.

Som en liten tröst för de som inte lyckades roffa åt sig en biljett kommer spelningen bli en bok, massvis med fotografer hade som uppdrag att dokumentera spelningen, inte bara från scenen, även ur publikens synvinkel. Boken kommer släppas via Max Ström rapporterar GP.

Gårdagens setlist:

Tro och tvivel
En vän med en bil
Nu kan du få mig så lätt
Man måste dö några gånger innan man kan leva
Zigeneraliv Dreamin’
Vid protesfabrikens stängsel
Jag har varit i alla städer
Gårdakvarnar och skit
Dom där jag kommer från (med Freddie Wadling)
Ju mer dom spottar (Kapten Röd-cover med Kapten Röd)
Kom igen Lena!
Bränno Serenad
När lyktorna tänds
Shelley
Klubbland
Pistol
För sent för Edelweiss
Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
Mitt Gullbergs kaj paradis
Kärlek är ett brev skickat tusen gånger ( med Veronica Maggio)
Hela huset (med Veronica Maggio)
En midsommarnattsdröm
Ramlar
Det är så jag säger det / Kärlekens tunga (Eldkvarn cover)
Valborg
Känn ingen sorg för mig Göteborg
Det kommer aldrig va över för mig
Du är snart där
Bara dårar rusar in

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 6 [name] => Håkan Hellström [slug] => hakan-hellstrom [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 6 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 186 [filter] => raw ) )