Live

Håkan Hellström
Ullevi, 7/6 – 2014

Publicerad: 8 juni 2014 av Magnus Olsson

9

Det finns så många historier, minnen och förväntningar i de lätta stegen som tar sig mot Ullevi den här sommarkvällen. Göteborg visar upp sin mest charmerande sida med sommar i full blom. Vi ser bara gårdakvarnar där vi går och några vilsna matrosklädda popkillar i jakten på kärlek. Kan det bli så mycket bättre?

Göteborg har fullkomligen kapitulerat för kärleken den här kvällen, två timmar innan arseniken ens kickat igång exploderar Göteborg. Hand i hand med romantiken vandrar vi de gator som fått Håkan Hellström att dansa in på ett diskotek, de gator där livet kunde ta slut och de som fick oss att aldrig ge upp. Och det bor något alldeles unikt i den ensamma blicken som möter 69 349 personer några kvarter från där det började. 14 år senare frågar sig Håkan Hellström ”Hur kunde det bli så här?”. Vi har bara ett svar, kärleken till Håkan Hellström är gränslös.

Vi kastas in i historier om kärlek; obesvarad sådan och den vi inte klarar ett andetag utan. Klyschigt nog kan inte Göteborg bli vackrare än så. Att vi alla har gått de där stegen, inte nödvändigtvis i Göteborg, förstärker vartenda ord som besjungs. Nu kan du få mig så lätt, Ramlar och En vän med en bil räcker ut en hand till en publik som redan nått nirvana. Men det tål att poängtera att även Håkan svävar på moln där han studsar fram i jeansjacka och hatt.

Givetvis är det något speciellt över Håkan Hellström, men vi som fått följa med på hans resa vet vad som väntar. Vi vet att Försent för Edelweiss är en av de självklara höjdpunkterna precis som Jag har varit i alla städer. Men ingen hade kunnat föreställa sig inramningen – den armé som sjunger vartenda ord högt över staden. När 69 349 personer sjunger i Känn ingen sorg för mig Göteborg spelar det ingen roll hur många Håkan-konserter man bockat av; varje gång är som att födas på nytt.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 6 [name] => Håkan Hellström [slug] => hakan-hellstrom [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 6 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 186 [filter] => raw ) )