Festival

Här är första artisterna till Gagnef

Publicerad: 15 april 2018 av Magnus Olsson

”Nya Gagnef” presenterar sina första artister.

Efter förra årets festival skulle det vara ”färdigrejvat” på Gagnef. Betyder det att det är slut på all dans, eufori och elektronisk musik som kommit att prägla den hedonistiska festivalen? I en intervju med Nöjesguiden pratar man om just det där, vad ”nya Gagnef” egentligen innebär.

– Vi vill visa upp en mjukare sida med mer chill och mindre hets. Det ska vara vänligare och mer omtänksamt. Vi vill ha något färre besökare än de senaste åren för att det ska kännas luftigare och ge naturen en chans att dominera upplevelsen. Samtidigt ska vi öppna upp lite nya vägar och områden i parken och använda befintliga ytor på andra sätt för att skapa känsla av annorlunda. Parken är ju kvar och älven flyter vidare så besökare kommer nog att känna igen sig ändå. Vi vill fortsatt skapa den fetaste kombinerade natur-/klubbupplevelsen med flera och skruvade dansgolv och pop-ups på oväntade ställen. Konsten kommer att ta större plats i år. Vi gör också anspråk på att ha den bästa matupplevelsen som finns på europeisk festivalmark, i år blir det kulinariska utbudet ännu bättre med mer vegetarisk och vild mat, hälsar festivalen intervju med Nöjesguiden.

Nu har festivalen också gjort klart med de första bokningarna – som vi börjat vänja oss vid är det en mix av avantgarde, lo-fi, klubbigt och konst. I det första släppet hittar vi exempelvis Anna von Hausswolf, Jenny Wilson, Daniel Norgren, Kokoko!, Simon Mullan, Faka, Roxy Farhat & Anusha Caroline Andersson, King Ayisoba, Art Bassfunk och konstnärskollektivet Ouff. Sist ut är Reggae Rave Presenterar: Axel Boman, Superpicther & Pedrodollar, gissningsvis en hippie-tolkning av ett Daytime Sessios på Trädgården!

Festivalen äger rum 5–7 juli.

 

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1885 [name] => Gagnef [slug] => gagnef [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1886 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 7 [filter] => raw ) )