Festival

Hon tar över som festivalgeneral på Emmabodafestivalen

Publicerad: 12 januari 2018 av Magnus Olsson

Julia ska bossa över festivalen. 

Årets Emmabodafestival skulle bli den sista – kort därefter återuppstod festivalen och inträder i något som heter 3.0, samtidigt som festivalen meddelat att de nu kommer existera för all framtid. En av anledningarna till festivalens nytändning stavas Julia Isberg som kommer axla rollen som ny festivalgeneral – en hatt som tidigare suttit på Håkan Karlsson. Han finns dock kvar som konstnärlig ledare och kommer att ansvara för festivalens bokningar. Vi tog ett snack med Julia för att få reda på vilka uppgifter och utmaningar som väntar.

Du blir ny festivalgeneral, vad innebär det?

– Jag kommer ansvara över och styra arbetet kring festivalen, allt ifrån tillstånd till områdesplanering. Det är en ära att få ta över ansvaret för Sveriges bästa festival. Festival-Sverige behöver Emmaboda och självklart kommer vi som vanligt leverera bästa festen.

Festivalen har dött och återuppstått till 3.0 – vad kan du berätta om nysatsningen?

– Varje år är en nysatsning skulle jag säga. Festivalen har utvecklats under åren och den kommer fortsätta utvecklas framöver. Jag tror att med den mortaliteten vi har i festivalbranschen så kommer man inte överleva om man inte gör förändringar. Man behöver förnya, men det behöver inte betyda att det blir en helt annan festival. Man ska alltid spara de bitarna som gör festivalen unik.

– Den största förändringen för oss i år är att det kommer vara 18-årsgräns på festivalen. Mitt 16-åriga jag som besökte festivalen 2006 fäller en tår, men jag tror vi kan locka fram lite nya besökare och gamla festivalrävar som längtar tillbaka.

Vad är det första du kommer hugga tag i?

– Först en Hallon Saison från vårt egna bryggeri, sen ska jag fundera över hur vi gör en hejdundrandes bra festival 2018.

Har du några drömbokningar för festivalen?

Daft Punk, vilket jag kan fortsätta drömma om, men jag kan nöja mig med DJ Håkan Karlsson.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 62 [name] => Emmaboda [slug] => emmaboda [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 63 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 229 [filter] => raw ) )