Festival

>Hultsfred 2010

Publicerad: 2 januari 2010 av Magnus Olsson

>Nu är det dags för mig att tippa Hultsfredfestivalens line up. Det är svårt det här, vilken festival det än handlar om. men jag gör ett försök.

MUSE
DEFTONES KORN KENT
KASABIAN BASEMENT JAXX THE HIVES
WOLFMOTHER ROBYN BOB HUND FLAMING LIPS
JAMIE T DIZZEE RASCAL TEDDYBEARS JOHNOSSI SABATON
Muse är troligen Hultsfreds drömbokning. De ligger kanske bättre till än P&L eftersom Hultsfred ligger så pass nära Roskilde. Dessutom kan det bli problematiskt för Muse att lira i tre länder på tre dagar, vilket talar emot P&L. Deftones är i studion, Korn är en Hultan klassiker. Kent är redan bokade.
Kasabian lirar T in the Park samma helg. Det talar för en sväng till Sverige. Kasabian är något underskattade i Sverige, men jag tror de har en ganska stor fanskara trots allt. Basement Jaxx vore ganska grymmt, och Hultan brukar ha något elektroniskt inslag. Om The Hives ska på turné, ser jag inte varför de inte ska spela Hultan. Wolfmother är önskade av många och lär säkert dyka upp.
Robyn lirade 2008 och gjorde succé. Hon är den hetaste svenska artisten 2010. Bob Hund kommer lira några spelningar i sommar, Hultan missa dem förra året. Revansch i år ? Flaming Lips lirar ute i Europa. Ett stopp i Sverige ?
Jamie T slog igenom med dunder och brak. Tror Hultan kommer knipa honom likaså Dizzee. Även om Dizzee rent logiskt borde lira P&L då han är i Norge samma helg som P&L. Dock bokar Hultsfred mer och större hip-hop akter än P&L.
Tre svenska klassiker. Teddybears ska på turné, likaså Sabaton. Johnossi kommer släppa platta och då följer väl turné?
Är jag helt fel ute eller ser det lovande ut ?