Nyhet

Hultsfreds nya konkurrent stavas Hultsfred

Publicerad: 21 mars 2013 av Magnus Olsson

Nya Hultsfredsfestivalen satsar på att göra festival i Hultsfred. 

I går nåddes vi av det överraskande beslutet om att flytta Hultsfredsfestivalen till Stockholm, ett beslut som väckte väldigt starka känslor. Många av de salvor som FKP Scorpio fick över sig bottnar i att ledningen valt att behålla Hultsfred i namnet trots att festivalen inte kommer arrangeras i den småländska skogen. Redan under gårdagen inleddes namninsamlingar för att bevara festivalen i bygden. Facebooksidan Nya Hultsfredsfestivalen tänker försöka göra det som FKP inte lyckats med – festival i Hultsfred.

”Planer smids och det gamla gardet är med på noterna. Vi kommer snart presentera nya och intressanta saker.
Dela sidan så att fler får veta att Hultsfredsfestivalen är i Hultsfred!”

I samband med beslutet om att flytta festivalen gjorde Putte Svensson ett uttalande i TV4.Putte Svensson var en av dem som var med och grundade föreningen Rockparty och Hultsfredsfestivalen. Det vill säga långt innan FKP Scorpios invasion i Sverige.

”nu finns det ett ledigt datum, en ledig plats och därmed nya möjligheter”

Nya Hultsfredsfestivalen skriver att det varit i kontakt med Putte, men mer än så vet vi inte i dagsläget. Att notera är att när festivalen ställdes in 2010 samlades 2500 personer där festivalen skulle ägt rum. Då hade de en vecka på sig, nu har de 3 månader.

”Allt kommer att vara på riktigt och professionellt. Dock måste man börja någonstans och det steget tas i morgon. Efter det kan vi kolla framåt och börja planeringen.”

Foto: Gustav ”TukTuk” Karlsson