Nyhet

Iceage utannonserar nytt album

Publicerad: 1 mars 2018 av Jonathan Bonn

Delar också med sig av ny singel – med Sky Ferreira.

Iceages tredje album Plowing Into the Field of Love hyllades unisont av kritikerkåren när det släpptes år 2014 – inte minst av oss, då vi gav det näst högsta betyg i vår recension och utnämnde det till ett av årets bästa album. Den långa väntan på en uppföljare är nu över – vilket i och för sig redan anades när förstasingeln Catch It släpptes i början på månaden – men nu har ett nytt album och ytterligare en singel utannonserats. Bandets fjärde album Beyondless släpps den 4 maj, och i samband med den nyheten kommer även singeln Pain Killer, som gästas av ingen mindre än Sky Ferreira.

Pain Killer är en vidareutveckling av det sound som hördes på Plowing Into the Field of Love – Iceage står på en stabil grund av postpunk, men tvekar inte att flörta med poppiga låtstrukturer och blåsinstrument. Pain Killer sätter sig direkt och höjer temperaturen ytterligare inför den stundande albumreleasen.

Du lyssnar på Pain Killer nedan. Där hittar du också omslaget och låtlistan till Beyondless.

Beyondless:

01 Hurrah
02 Pain Killer
03 Under the Sun
04 The Day the Music Dies
05 Plead the Fifth
06 Catch It
07 Thieves Like Us
08 Take It All
09 Showtime
10 Beyondless

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 341 [name] => Iceage [slug] => iceage [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 342 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 24 [filter] => raw ) )